Nieuws

Nu ook in Nederland: illegaal downloaden

11-4-2014

Tot donderdag 10 april bestond ‘illegaal downloaden’ in Nederland in feite niet; iedereen kon ongestraft en legaal muziek, films en boeken downloaden. Op 10 april besliste het Europese Hof dat het download verbod direct van kracht is in Nederland.

Lees verder...

Het claimen van een hashtag; #1april

1-4-2014

Sinds vandaag is het op hashtag.nl mogelijk om een hashtag te claimen. Voor een schamele 49 euro ben je de trotse houder van je eigen hashtag.

Lees verder...

Innovatievouchers voor Gelderse agri, food en feedbedrijven

26-3-2014

De provincie Gelderland stelt in 2014 voor de derde keer innovatievouchers beschikbaar voor het midden- en kleinbedrijf. De vouchers met een totale waarde van 500.000 euro worden via Food Valley NL uitgereikt.

Lees verder...

NLO verwelkomt delegaties Nucleair Security Summit met ludieke actie

24-3-2014

Op 24 en 25 maart 2014 komen er in het World Forum in Den Haag 58 wereldleiders bijeen om concrete afspraken te maken om nucleair terrorisme te voorkomen. Tijdens de top zijn er ook duizenden delegatieleden en journalisten aanwezig.

Lees verder...

NLO Shieldmark wint Award ‘Benelux Trademark Prosecution Firm of the Year 2014’

20-3-2014

Op 19 maart 2014 heeft NLO Shieldmark de Award ‘Benelux Trademark Prosecution Firm of the Year 2014’ gewonnen. Deze Award wordt jaarlijks toegekend en uitgereikt door het gerenommeerde internationale magazine Managing IP.

Lees verder...

EU-lidstaten evalueren herziene procedureregels van het UPC

7-3-2014

De 16de conceptversie van de procedureregels van het Unified Patent Court (UPC; Eengemaakt Octrooigerecht) is gepubliceerd op de website van de voorbereidingscommissie van het UPC.

Lees verder...

Nederlandse bedrijven beschermen innovatie: recordgroei octrooiaanvragen

6-3-2014
  • Recordgroei in aanvragen uit Nederland: +17% in 2013 t.o.v. 2012 

  • Nederland 8e op totaallijst met 3% van de octrooiaanvragen

  • Philips en DSM koplopers met ieder 59% - Philips klimt naar de 3e plaats van de grootste aanvragers

  • DSM leidt in Biotechnologie, Philips het sterkst in Medische Technologie

  • Nederland op de 5e plaats in octrooivragen per miljoen inwoners

  • EOB President Benoît Battistelli: “Europa is het brandpunt van innovatie.” 

Lees verder...

Candy Crash

4-3-2014

Onlangs verscheen het bericht dat de app ontwikkelaar King, van de populaire app Candy Crush Saga, voor verontwaardiging heeft gezorgd onder medeontwikkelaars. King had voor de naam CANDY namelijk een merkaanvraag ingediend.

Lees verder...

De positie van positiemerken

4-3-2014

Dat woorden en logo´s onder het merkenrecht beschermd kunnen worden is bekend. Minder bekende voorbeelden van merken die succesvol beschermd kunnen worden zijn exoten als kleurmerken, vormmerken, geluidsmerken en bewegingsmerken. Maar kan een positie op een product ook beschermd worden onder het merkenrecht? Ja, luidt het antwoord. Bekende voorbeelden van positiemerken zijn de tab op de achterkant van Levi’s broeken of de rode zool onder de designschoenen van Louboutin.

Lees verder...

Mode(l)recht

4-3-2014

Rechtbank Den Haag heeft onlangs een uitspraak gewezen in een zaak tussen het welbekende kledingmerk O’Neill en de Scandinavische kledingfabrikant L-Fashion. De inzet: het ontwerp van een ski-jack.

Lees verder...