Nieuws

NLO heet vijf nieuwe adviseurs welkom

26-2-2015

NLO is de afgelopen periode versterkt met maar liefst vijf nieuwe adviseurs: Niels Zelders (Nederlands en Europees octrooigemachtigde), Stijn van Dongen, Fei Pei, Bart Postmus en Glenn Vinck (octrooigemachtigden in opleiding). Met deze versterking heeft NLO vijf talentvolle adviseurs in huis gehaald.

Lees verder...

Wederom een toppositie voor NLO in het Managing IP Survey 2015

10-2-2015
Wederom kent het toonaangevende vakblad Managing Intellectual Property in het jaarlijkse onderzoek NLO een Tier 1 postitie toe voor patent prosecution in Nederland.
Lees verder...

Marokko wordt een EPC “extension state” per 1 maart 2015

21-1-2015

Per 1 maart 2015 wordt Marokko een EPC “extension state”, waardoor Europese aanvragen straks ook gevalideerd kunnen worden in Marokko (mits de aanvrager tijdig de extension states aanwijst). Het Europees Octrooiverdrag (EOV) verspreidt zich dus niet alleen richting Azië (via Turkije), maar nu ook in Noord-Afrika.

Lees verder...

EOB ontvangt in 2014 recordaantal van 273.000 octrooiaanvragen

15-1-2015

Het Europees Octrooibureau (EOB) ontving in 2014 een recordaantal van 273.000 octrooiaanvragen, een stijging van circa 3%

Lees verder...

Herhaling waarschuwing nepfacturen

2-12-2014

Al langere tijd wordt er gewaarschuwd dat er bedrijven actief zijn die nepfacturen verzenden om houders van intellectuele eigendomsrechten geld afhandig te maken. Ontvangt u een nota voor handhaving van uw octrooi of van uw merk- of modelinschrijving, controleer dan goed of deze rekening van een officiële instantie afkomstig is.

Lees verder...

Bestuurders, pas op voor persoonlijke aansprakelijkheid bij inbreuk op IE-rechten

27-11-2014

De schade die een aansprakelijke bestuurder uit zijn privévermogen dient te vergoeden kan hoog oplopen. Zeker in het geval van inbreuk op IE-rechten kunnen de gevolgen groot zijn. Naast het betalen van een schadevergoeding kan de bestuurder namelijk ook veroordeeld worden in de proceskosten.

Lees verder...

Humor, spot … een parodie?

27-11-2014

Parodieën vormen een uitzondering op het auteursrecht. Rechthebbenden staan vaak niet te juichen als hun tekening, schilderij, beeldhouwwerk of ander door auteursrecht beschermd werk gebruikt wordt als onderwerp van spot. Zij kunnen daar lang niet altijd iets tegen doen. De erven van Willy Vandersteen, schepper van de Suske en Wiske stripverhalen, maakten bezwaar toen zij een kalender onder ogen kregen, met hierop een voorblad met een bewerking van de omslag van een stripalbum van Suske en Wiske.

Lees verder...

Mag je de vorm van een stoel als merk registreren?

27-11-2014

Merken komen met name voor in de hoedanigheid van woorden en logo’s, al dan niet in een mengvorm. Maar ook vormen kunnen een merk zijn. Denk aan het klassieke flesje van Coca Cola of de vorm van de Toblerone-reep.

Lees verder...

Merkgebruik ter sponsoring

27-11-2014

In een conflict tussen de de bedrijven Red Bull en Lamborghini stond het gebruik van een merk, bestaande uit een of meer stieren, ter discussie.

Lees verder...

Mountain.bike, Tour.guide, Flower.business en overige gTLD’s

27-11-2014

In 2012 is de internationale domeinnamenorganisatie ICANN begonnen met de inschrijving van domeinnamen die kunnen bestaan uit woordmerken, handelsnamen, geografische aanduidingen of algemene termen, oftewel de “general Top Level Domains” (gTLD’s). Dit werd een operatie met onzekere uitkomst. Hoe zou worden omgegaan met geregistreerde merken? Zou er een wildgroei ontstaan van domeinnamen met gekaapte merken?

Lees verder...


Nieuwsbrief en magazine

NLO geeft twee keer per jaar het Fortify magazine uit. Daarnaast publiceert NLO Shieldmark ieder kwartaal de Kenmerkend nieuwsbrief.

Kenmerkend

Kenmerkend

Kenmerkend nieuwsbrief.

Bekijken | Aanmelden | Afmelden

Fortify magazine

Fortify is het nieuwe relatiemagazine. Het blad staat vol achtergrondinformatie, interviews en nieuwsitems. Bekijk Fortify hier.

 

Het Europees Octrooibureau heeft een aantal maatregelen genomen om de achterstanden in dossiers weg te werken. Vindt u dat de inspanningen voldoende zijn? Geef uw mening op nlo.nl/opinie.

 

Nieuws feed