Nieuws

Inrichting Apple Store is (bijna) een merk

11-7-2014

Dat Apple bekend staat om de strakke, minimalistische designs van haar producten is bekend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bedrijf ver gaat in de bescherming ervan. Maar Apple wil nu ook de inrichting van de eigen winkels beschermen.

Lees verder...

Validatie van Europese bundeloctrooien in Noord-Afrika: binnenkort mogelijk in Marokko en Tunesië

11-7-2014

Deze week heeft het Europees Octrooibureau (EOB) wereldkundig gemaakt dat het met het Noord-Afrikaanse land Tunesië overeenstemming heeft bereikt over het valideren van Europese octrooien in Tunesië. De hiertoe getekende overeenkomst wordt na ratificatie van kracht.

Lees verder...

Versnelde verleningsprocedure volgend op mededelingen van derden voor Europese octrooiaanvragen

8-7-2014

Deze week heeft het Europees Octrooibureau (EOB) aangekondigd dat het per 1 juli 2014 ex officio de verleningsprocedure voor een octrooiaanvrage zal versnellen zodra een niet-anonieme en onderbouwde mededeling van derden (third party observations) is ingediend.

Lees verder...

Benoît Battistelli herkozen als President van het EOB

7-7-2014

Op 26 juni 2014 is de heer Batistelli voor een nieuwe termijn van 3 jaar herkozen als president van het Europees Octrooibureau (EOB).

De heer Batistelli werd door een meerderheid van de 38 lidstaten van het Europees Octrooiverdrag herkozen voor nog een termijn van drie jaar tot 2018.

Lees verder...

Magazine Fortify: van innovatieve bierkoelsystemen tot linke hyperlinks

30-6-2014

Fortify is het compleet vernieuwde relatiemagazine van NLO en NLO Shieldmark. Het magazine verschijnt twee keer per jaar en staat vol interviews, nieuws en achtergrondartikelen waarbij Intellectuele Eigendom in alle facetten wordt belicht.

Lees verder...

Het WK 2014®: FIFA® zeer actief in beschermen van FIFA®-merken en sponsoren

23-6-2014

Het WK is nu anderhalve week onderweg. Door de goede prestaties van het Nederlands elftal zal de oranjekoorts nog verder stijgen. Symptomen van deze koorts zijn onder meer bovengemiddelde trek in bitterballen en bier, de drang naar nieuwe televisies en het dwangmatig dragen van oranjekleding en andere -prullaria. De oranjekoorts levert dus een commerciële impuls op. Maar profiteren van het WK is geen sinecure.

Lees verder...

IAM Patent 1000 2014: “NLO is the gold standard’

20-6-2014

Jaarlijks verschijnt de IAM Patent 1000 met daarin opgenomen de meest toonaangevende kantoren en professionals op het gebied van octrooien. In de 2014-editie hebben maar liefst 7 octrooigemachtigden van NLO een vermelding gekregen en heeft kantoor een topranking behaald.

Lees verder...

NLO Shieldmark feliciteert 3 nieuwe Benelux Merken- en Modellengemachtigden

16-6-2014

Gemachtigden Bart ten Doeschate, Peter Simonis en Sophie Gauquier hebben vrijdag 13 juni succesvol hun laatste examens afgelegd.  Zij mogen zich nu geregistreerd Benelux Merken- en Modellengemachtigde noemen.

Lees verder...

Winnaar MKB Innovatie Top 100 2014; Micanti BV

12-6-2014

Op woensdag 11 juni 2014, presenteerden de Kamer van Koophandel, Mercedes-Benz en NRC Media voor de negende keer de ranglijst met 100 concrete innovaties die het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf heeft gerealiseerd. De hoogste notering is voor de gifvrije, zelfklevende folie van Micanti BV uit Amsterdam, dat wordt gebruikt om op scheepswanden te plakken. De folie, Thorn-D®, is een gepatenteerde milieuvriendelijke oplossing om de aangroei van organismen als zeepokken en mossels aan oppervlakken van schepen tegen te gaan.

Lees verder...

Denen stemmen voor Eengemaakt Octrooigerecht

2-6-2014

Op zondag 25 mei 2014 heeft de Deense bevolking in een referendum voor het voorstel gestemd om toe te treden tot de Overeenkomst betreffende een eengemaakt octrooigerecht (EOG-overeenkomst). Een stevige meerderheid van 60,5% stemde voor de overeenkomst, en 36,2% stemde tegen. De totale opkomst was 55,8%.

Lees verder...


Nieuwsbrief en magazine

NLO geeft twee keer per jaar het Fortify magazine uit. Daarnaast publiceert NLO Shieldmark ieder kwartaal de Kenmerkend nieuwsbrief.

Kenmerkend

Kenmerkend

Kenmerkend nieuwsbrief.

Bekijken | Aanmelden | Afmelden

Fortify magazine

Fortify is het nieuwe relatiemagazine. Het blad staat vol achtergrondinformatie, interviews en nieuwsitems. Bekijk Fortify hier.

 

Met de opkomst van de 3D printer is het voor eigen gebruik namaken van design meubels of schoenen realiteit. Vraagt de 3D printer om nieuwe wetgeving op dit vlak? Geef uw mening op nlo.nl/opinie.

 

Nieuws feed