Nieuws

EOB ontvangt in 2014 recordaantal van 273.000 octrooiaanvragen

15-1-2015

Het Europees Octrooibureau (EOB) ontving in 2014 een recordaantal van 273.000 octrooiaanvragen, een stijging van circa 3%

Lees verder...

Herhaling waarschuwing nepfacturen

2-12-2014

Al langere tijd wordt er gewaarschuwd dat er bedrijven actief zijn die nepfacturen verzenden om houders van intellectuele eigendomsrechten geld afhandig te maken. Ontvangt u een nota voor handhaving van uw octrooi of van uw merk- of modelinschrijving, controleer dan goed of deze rekening van een officiële instantie afkomstig is.

Lees verder...

Bestuurders, pas op voor persoonlijke aansprakelijkheid bij inbreuk op IE-rechten

27-11-2014

De schade die een aansprakelijke bestuurder uit zijn privévermogen dient te vergoeden kan hoog oplopen. Zeker in het geval van inbreuk op IE-rechten kunnen de gevolgen groot zijn. Naast het betalen van een schadevergoeding kan de bestuurder namelijk ook veroordeeld worden in de proceskosten.

Lees verder...

Humor, spot … een parodie?

27-11-2014

Parodieën vormen een uitzondering op het auteursrecht. Rechthebbenden staan vaak niet te juichen als hun tekening, schilderij, beeldhouwwerk of ander door auteursrecht beschermd werk gebruikt wordt als onderwerp van spot. Zij kunnen daar lang niet altijd iets tegen doen. De erven van Willy Vandersteen, schepper van de Suske en Wiske stripverhalen, maakten bezwaar toen zij een kalender onder ogen kregen, met hierop een voorblad met een bewerking van de omslag van een stripalbum van Suske en Wiske.

Lees verder...

Mag je de vorm van een stoel als merk registreren?

27-11-2014

Merken komen met name voor in de hoedanigheid van woorden en logo’s, al dan niet in een mengvorm. Maar ook vormen kunnen een merk zijn. Denk aan het klassieke flesje van Coca Cola of de vorm van de Toblerone-reep.

Lees verder...

Merkgebruik ter sponsoring

27-11-2014

In een conflict tussen de de bedrijven Red Bull en Lamborghini stond het gebruik van een merk, bestaande uit een of meer stieren, ter discussie.

Lees verder...

Mountain.bike, Tour.guide, Flower.business en overige gTLD’s

27-11-2014

In 2012 is de internationale domeinnamenorganisatie ICANN begonnen met de inschrijving van domeinnamen die kunnen bestaan uit woordmerken, handelsnamen, geografische aanduidingen of algemene termen, oftewel de “general Top Level Domains” (gTLD’s). Dit werd een operatie met onzekere uitkomst. Hoe zou worden omgegaan met geregistreerde merken? Zou er een wildgroei ontstaan van domeinnamen met gekaapte merken?

Lees verder...

Op je strepen staan

27-11-2014

Bedrijven die gebruikmaken van strepenpatronen op hun voertuigen hebben rekening te houden met de Nederlandse Staat. De Staat bewaakt de auteursrechten en het beeldmerk dat zij heeft op ‘striping’ van haar voertuigen strikt. Dat de Staat niet altijd met succes op haar strepen kan staan blijkt uit de zaak die de Staat aanspande tegen de firma Darkness Reigns Holding.

Lees verder...

BUS' Handelsmij, Prodrive Technologies en AMSL winnen DISA 2014

21-11-2014

Prodrive Technologies uit Son en BUS’ Handelsmij uit Zwolle zijn uitgeroepen tot de beste industriële toeleveranciers 2014 van Nederland. Dat gebeurde op dondedag 20 november 2014 tijdens de drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht. ASML won de award voor de Best Industrial Customer. 

 

Lees verder...


Nieuwsbrief en magazine

NLO geeft twee keer per jaar het Fortify magazine uit. Daarnaast publiceert NLO Shieldmark ieder kwartaal de Kenmerkend nieuwsbrief.

Kenmerkend

Kenmerkend

Kenmerkend nieuwsbrief.

Bekijken | Aanmelden | Afmelden

Fortify magazine

Fortify is het nieuwe relatiemagazine. Het blad staat vol achtergrondinformatie, interviews en nieuwsitems. Bekijk Fortify hier.

 

Het Europees Octrooibureau heeft een aantal maatregelen genomen om de achterstanden in dossiers weg te werken. Vindt u dat de inspanningen voldoende zijn? Geef uw mening op nlo.nl/opinie.

 

Nieuws feed