Nieuws

NLO sponsort Dutch Industrial Suppliers Awards 2014 uitreiking 20 november

20-11-2014

Op donderdag 20 november worden de Dutch Industrial Suppliers Awards (DISA) 2014 uitgereikt. NLO sponsort dit door Link Magazine georganiseerde evenement. 

Lees verder...

Mag je mayonaise zonder eieren mayonaise noemen?

14-11-2014

In de Verenigde Staten maakt een start-up op dit moment furore met de marktintroductie van een veganistische mayonaise. Naar goed veganistisch gebruik zijn bij het samenstellen van de mayonaise geen eieren gebruikt, maar zijn er plantaardige ingrediënten in het product verwerkt. Deze belangrijke wijziging heeft geleid tot een rechtszaak in de V.S. Ook al bevat de mayonaise geen eieren, in het logo op de verpakking prijkt wel duidelijk de vorm van een ei en is de naam van het product “Just Mayo”. De zaak is in de V.S. onder de rechter, maar hoe zit het in Nederland met misleidende merken?

Lees verder...

Hoorzitting over het Reglement voor de procesvoering van het Eengemaakt Octrooigerecht

7-11-2014

De invoering van het Eengemaakt Octrooigerecht (EO; “Unitary Patent Court”) vordert gestaag. Een van de taken van de hiervoor verantwoordelijke “Preparatory Committee” is het opstellen van het procesrecht van het EO. Dit wordt ook wel het Reglement voor de procesvoering genoemd. De Preparatory Committee wordt hierbij bijgestaan door een groep rechters en advocaten met uitgebreide ervaring op het gebied van octrooirecht.

Lees verder...

Aanpassing regel 164 EPC: meer mogelijkheden bij Europese aanvragen volgend uit PCT-aanvrage

23-10-2014

Per 1 november 2014 past het Europees Octrooibureau (EOB) Regel 164 EPC aan. Hiermee wordt de procedure voor Europese aanvragen die uit een internationale (PCT) aanvrage voortkomen (zogenaamde Euro-PCT aanvragen) flexibeler gemaakt.

Lees verder...

NLO Shieldmark lanceert campagne

13-10-2014

Maandag 13 oktober lanceert merken- en modellenbureau NLO Shieldmark een nieuwe corporate campagne: ‘NLO Shieldmark. Beschermt merk & model’. Op billboards bij Schiphol en langs de A13 bij Ypenburg, via radiocommercials en online kom je NLO Shieldmark’s campagne-uitingen tegen.

Lees verder...

Kan binnenkort meer billijkheid van EOB-examiners verwacht worden bij het toevoegen van materie aan conclusies?

9-10-2014

Het lijkt erop dat het EOB een minder strenge koers gaat varen met betrekking tot uitbreiding van materie op grond van artikel 123, lid 2, EOV. Aan de druk uitgeoefend door epi en andere gebruikersgroepen om te voorkomen dat de Europese praktijk inzake 'toegevoegde materie' verder afdrijft van met name de VS en Japan, is zo te zien eindelijk gehoor gegeven door het EOB.

Lees verder...

Douanerapport 2013 over inbeslaggenomen goederen

11-9-2014

Net als in 2012 kwam in 2013 het grootste deel van de in beslag genomen goederen uit China. Dat blijkt uit het uitgebreide rapport van de Europese Commissie over douaneacties in de Europese Unie. Andere landen zijn Hong Kong, Egypte (vooral voedingsmiddelen) en Turkije (cosmetica, parfum). Vergeleken met 2012 is er een toename van het aantal gevallen van inbeslagname van voedingsmiddelen en alcoholische dranken.

De detailhandelswaarde van de in 2013 in beslaggenomen goederen bedraagt 768 miljoen euro.

Lees verder...

Geluidsmerk van grote waarde

11-9-2014

In navolging op ons artikel ´Een geluidsmerk beschermen, dat klinkt als muziek in de oren´ van 6 december 2012 over de mogelijkheden van het beschermen van een geluid als merk, gaan wij hierbij graag in op de grote waarde die een geluidsmerk kan vertegenwoordigen.

Lees verder...

gTLD .AMAZON vooralsnog niet te claimen

11-9-2014

Het bekende e-commerce bedrijf Amazon heeft onlangs geprobeerd een ´generic top level domain´ (gTLD) aan te vragen voor .amazon. Belanghebbenden kunnen bezwaar maken tegen een dergelijke aanvraag en dit is dan ook gebeurd.

Lees verder...

Namaak van kleding; Karen Millen versus Dunnes

11-9-2014

Het Europese Hof van Justitie heeft onlangs een belangrijke uitspraak gedaan over het modellenrecht. De Ierse detailhandelsketen Dunnes Stores, actief in o.a. dameskleding, en de Engelse dameskledingfabrikant Karen Millen Fashions waren het niet eens over de beoordeling van het eigen karakter van een model. Het conflict werd door de Ierse High Court en Supreme Court behandeld. De Supreme Court stelde vragen van uitleg aan het Europese Hof.

Lees verder...


Nieuwsbrief en magazine

NLO geeft twee keer per jaar het Fortify magazine uit. Daarnaast publiceert NLO Shieldmark ieder kwartaal de Kenmerkend nieuwsbrief.

Kenmerkend

Kenmerkend

Kenmerkend nieuwsbrief.

Bekijken | Aanmelden | Afmelden

Fortify magazine

Fortify is het nieuwe relatiemagazine. Het blad staat vol achtergrondinformatie, interviews en nieuwsitems. Bekijk Fortify hier.

 

Met de opkomst van de 3D printer is het voor eigen gebruik namaken van design meubels of schoenen realiteit. Vraagt de 3D printer om nieuwe wetgeving op dit vlak? Geef uw mening op nlo.nl/opinie.

 

Nieuws feed