NLO Shieldmark: merken

Wat is een merk?

Een merk is een teken dat de producten of diensten van uw onderneming onderscheidt van die van een andere onderneming. Dankzij een merk kunt u zich onderscheiden, maar ook de herkomst van een product of dienst laten zien.

Meer over 'wat is een merk?

 

Beschikbaarheidsonderzoek

Een beschikbaarheidsonderzoek is een onderzoek naar oudere identieke en overeenkomstige merkaanvragen en –registraties. Wij raden u aan om ons een onderzoek te laten verrichten naar de beschikbaarheid van uw merk.

Meer over 'beschikbaarheidsonderzoek'.

Registreren

Door uw merk te registreren kunt u zich beroepen op de beschermende werking die uitgaat van een merk. U kunt uw merkenrecht inroepen wanneer derden een merk gebruiken, aanvragen of registreren dat  identiek is aan of overeenkomt met uw merk.

Meer over 'registreren'.

Oppositie

Heeft een derde een merk gedeponeerd dat verwarringwekkend veel lijkt op uw geregistreerde merk? Dan kunt u oppositie instellen tegen deze merkaanvraag. U kunt de oppositie binnen twee maanden na publicatie van het nieuwe depot door uw adviseur laten indienen.

Meer over 'oppositie'.

Inbreukadvies

U heeft geconstateerd dat iemand inbreuk op uw merk pleegt. Wat kunt u hiertegen doen? U heeft verschillende opties om op te treden tegen inbreuk, uiteraard afhankelijk van het soort inbreuk dat er op uw merk wordt gepleegd.

Meer over 'inbreukadvies'.